Disclaimer

Pravice posameznika v zvezi z osebnimi podatki

Pravica do preklica privolitve

─îe ste kot posameznik privolili v obdelavo va┼íih osebnih podatkov (v enega ali ve─Ź dolo─Źenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekli─Źete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Privolitev je mo┼żno preklicati s pisno izjavo, ki se po┼ílje upravljavcu.

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je mo┼żno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo ve─Ź mogel nuditi posamezne ali ve─Ź svojih storitev, ─Źe gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogo─Źe nuditi.

Pravica dostopa posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in informacije iz prvega odstavka 15. ─Źlena Splo┼íne uredbe.

Upravljalec zagotovi kopijo osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Skladno z 12. ─Źlenom Splo┼íne uredbe se informacije, zagotovljene na podlagi 13. in 14. ─Źlena, ter vsa sporo─Źila in ukrepi, sprejeti na podlagi ─Źlenov 15. do 22. in 34. ─Źlena, zagotovijo brezpla─Źno.

─îe so zahteve posameznika, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, o─Źitno neutemeljene ali pretirane zlasti ker se ponavljajo, lahko odvetni┼íka dru┼żba: a) zara─Źuna razumno pristojbino, pri ─Źemer upo┼íteva upravne stro┼íke posredovanja informacij ali sporo─Źila ali izvajanja zahtevanega ukrepa, ali b) zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo. Upravljavec nosi dokazno breme, da je zahteva o─Źitno neutemeljena ali pretirana.

Kadar posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, zahtevo predlo┼żi z elektronskimi sredstvi, in ─Źe posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ne zahteva druga─Źe, se informacije zagotovijo v elektronski obliki, ki je splo┼íno uporabljana.

V skladu s to─Źko d) petega odstavka 14. ─Źlena Splo┼íne uredbe posameznik ni upravi─Źen do informacij o zbiranju in nadaljnji obdelavi osebnih podatkov v primerih, ko so bile upravljavcu zaupane informacije z namenom, da te ostanejo zaupni v okviru razmerja med odvetnikom in stranko ter po presoji uporabljeni v njeno korist.

Pravica do popravka

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico dose─Źi, da upravljavec brez nepotrebnega odla┼íanja popravi neto─Źne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima ob upo┼ítevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vklju─Źno s predlo┼żitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico dose─Źi, da upravljavec brez nepotrebnega odla┼íanja izbri┼íe osebne podatke v zvezi z njim, upravljavec pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odla┼íanja izbrisati, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

(a) osebni podatki niso ve─Ź potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako druga─Źe obdelani;
(b) posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, prekli─Źe privolitev, na podlagi katere poteka obdelava posebni vrst podatkov ali osebnih podatkov v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekr┼íki, in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
(c) posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, obdelavi ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujo─Źi zakoniti razlogi;
(d) osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
(e) osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom Unije ali pravom dr┼żave ─Źlanice, ki velja za upravljavca;
(f) osebni podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbo storitev informacijske dru┼żbe iz ─Źlena 8(1).

Zgoraj navedeno ne velja, ─Źe je obdelava potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Pravica do omejitve obdelave

Posameznik ima pravico dose─Źi, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

(a) ─Źe oporekate to─Źnosti podatkov za obdobje, ki upravljavcu omogo─Źa preveriti to─Źnost podatkov,
(b) obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe,
(c) ponudnik podatkov ne potrebuje ve─Ź za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov,
(d) ste vlo┼żili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad va┼íimi razlogi;

Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posedoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga upravljavec, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, kadar obdelava temelji na privolitvi posameznika ali na pogodbi, in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pri uresni─Źevanju pravice do prenosljivosti podatkov ima posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca k drugemu, kadar je to tehni─Źno izvedljivo.

Pravica do vlo┼żitve prito┼żbe pri nadzornem organu

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vlo┼żite prito┼żbo pri nadzornemu organu, zlasti v dr┼żavi, v kateri imate obi─Źajno prebivali┼í─Źe, v kateri je va┼í kraj dela ali v kateri je domnevno pri┼ílo do kr┼íitve (v Sloveniji je to Informacijski poobla┼í─Źenec), ─Źe menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami kr┼íi predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate kot posameznik pravico do u─Źinkovitega pravnega sredstva, in sicer zoper pravno zavezujo─Źo odlo─Źitev nadzornega organa v zvezi z njo, prav tako pa tudi v primeru, kadar nadzorni organ va┼íe prito┼żbe ne obravnava ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odlo─Źitvi o prito┼żbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodi┼í─Źa dr┼żave ─Źlanice, v kateri ima nadzorni organ sede┼ż.

Posameznik ima pravico, da pisno na sede┼ż dru┼żbe ┼átefanova ulica 13A, 1000 Ljubljana ali po e-po┼íti na naslov: info@podjed.si zahteva dostop do podatkov, ki se nana┼íajo nanj. Na enak na─Źin lahko uveljavlja pravico do omejitve obdelave, izbrisa podatkov in prenosljivosti podatkov.

Pogoji uporabe

Ti pogoji dolo─Źajo pravila uporabe za vse spletne strani na naslovih https://www.podjed.si (v nadaljevanju: spletno mesto) ter pogoje v zvezi s prejemom elektronske po┼íte. Obiskovalec spletnega mesta sogla┼ía z njihovo uporabo v trenutku, ko vstopi na spletno mesto.

1. Spletno mesto

Uporaba spletnega mesta je namenjena informiranju obiskovalcev. Imetnik spletnega mesta skrbi za resni─Źnost, a┼żurnost in kakovost spletnega mesta. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne napake na spletnem mestu ali za pravilnost podatkov.
Odlo─Źitve, ki jih obiskovalec sprejme v sklopu uporabe spletnega mesta, so izklju─Źno njegove.

Vsebina spletnega mesta ali omenjenih pogojev je lahko kadarkoli podvr┼żena spremembam, ki za─Źnejo veljati hkrati z objavo na svetovnem spletu.

2. Zasebnost

Spletno mesto podatke o obiskovalcih prejema v neza┼í─Źiteni elektronski obliki, zato so lahko dostopni tretjim, nepoobla┼í─Źenim osebam.
Obiskovalci so sami odgovorni za za┼í─Źito svojih ob─Źutljivih podatkov.

Elektronska sporo─Źilo prejeta s strani odvetni┼íka dru┼żba so zaupna in imajo lahko poseben pomen. Namenjena samo samo naslovniku iz elektronskega sporo─Źila. ─îe niste ┼żeleni naslovnik, Vas prosimo, da nas o tem nemudoma obvestite in ne berete, kopirate, uporabljate ali razkrivate elektronskega sporo─Źila drugim ter da iz svojega sistema takoj izbri┼íete sporo─Źilo in morebitne priponke.

3. Avtorske pravice

Vse avtorske pravice v zvezi s predmetnim spletnim mestom si pridr┼żi imetnik domene. Sleherna uporaba spletnega mesta, ki ni v skladu z njegovim namenom, je prepovedana.

4. Pravo in pristojnost

O vseh morebitnih sporih v zvezi z uporabo spletnega mesta odlo─Źajo izklju─Źno sodi┼í─Źa v Ljubljani.

Za uporabo predmetnega spletnega mesta veljajo izklju─Źno zakoni Republike Slovenije.

Rights of an individual regarding their personal data

Right to withdraw consent

If you as the data subject have given consent to the processing of your personal data (for one or more specified purposes), you shall have the right to withdraw your consent at any time, without affecting the lawfulness of processing based on consent before its withdrawal.

Consent can be withdrawn by a written statement sent to the data controller.

The withdrawal of consent to the processing of personal data shall have no adverse effects or bring any sanctions for the data subject. It is possible, however, that after the data subject withdraws consent, the controller is no longer able to provide that data subject with a certain service or services if those are of such nature that they cannot be provided without personal data.

The right of a data subject to access their personal data

The data subject shall have the right to obtain from the controller confirmation as to whether or not personal data concerning him or her are being processed, and, where that is the case, access to the personal data and to the information defined in paragraph 1 of Article 15 of the Regulation. The controller shall provide a copy of the personal data undergoing processing. Pursuant to Article 12 of the Regulation, information provided under Articles 13 and 14 and any communication and any actions taken under Articles 15 to 22 and 34 shall be provided free of charge.

If requests from a data subject are manifestly unfounded or excessive, in particular because of their repetitive character, the law firm may either: a) charge a reasonable fee taking into account the administrative costs of providing the information or communication or taking the action requested; or b) refuse to act on the request. The controller shall bear the burden of demonstrating the manifestly unfounded or excessive character of the request.

Where the data subject makes the request by electronic means, and unless otherwise requested by the data subject, the information shall be provided in a commonly used electronic form.

Pursuant to point d) of paragraph 5 of Article 14 of the Regulation, the data subject shall not have the right to obtain information regarding the collection and further processing of their personal data in cases where the data controller obtained this data with the purpose of keeping it confidential within the lawyer ÔÇô client relationship, and for using it, at the lawyerÔÇÖs discretion, in the clientÔÇÖs best interest.

Right to rectification

The data subject shall have the right to obtain from the controller without undue delay the rectification of inaccurate personal data concerning him or her. Taking into account the purposes of the processing, the data subject shall have the right to have incomplete personal data completed, including by means of providing a supplementary statement.

Right to erasure

The data subject shall have the right to obtain from the controller the erasure of personal data concerning him or her without undue delay and the controller shall have the obligation to erase personal data without undue delay where one of the following grounds applies:

(a) the personal data are no longer necessary in relation to the purposes for which they were collected or otherwise processed;

(b) the data subject withdraws consent on the basis of which the processing of special categories of personal data or of personal data related to criminal convictions and offences is performed, and where there is no other legal ground for the processing;

(c) the data subject objects to the processing and there are no overriding legitimate grounds for the processing;

(d) the personal data have been processed unlawfully;

(e) the personal data have to be erased for compliance with a legal obligation in Union or Member State law to which the controller is subject;

(f) the personal data have been collected in relation to the offer of information society services referred to in Article 8(1).

The above shall not apply to the extent that processing is necessary for the establishment, exercise or defence of legal claims.

Right to restriction of processing

The data subject shall have the right to obtain from the controller restriction of processing where one of the following applies:

(a) you contest the accuracy of the personal data for a period enabling the provider to verify the accuracy of the personal data;

(b) the processing is unlawful and you oppose the erasure of the data and request the restriction of their use instead;

(c) the provider no longer needs the data for the purposes of the processing, but they are required by you for the establishment, exercise or defence of legal claims;

(d) you have objected to processing, pending the verification whether the legitimate grounds of the provider override yours.

Right to data portability

The data subject shall have the right to receive the personal data concerning him or her, which he or she has provided to a controller, in a structured, commonly used and machine-readable format and have the right to transmit those data to another controller without hindrance from the controller to which the personal data have been provided, where the processing is based on consent or on a contract, and where the processing is carried out by automated means.

In exercising his or her right to data portability, the data subject shall have the right to have the personal data transmitted directly from one controller to another, where technically feasible.

Right to lodge a complaint with a supervisory authority

Without prejudice to any other (administrative or other) judicial remedy, you shall have the right to lodge a complaint with a supervisory authority, in particular in the State of your habitual residence, of your place of work or place of the alleged infringement (In Slovenia, this is the Information Commissioner) if you consider that the processing of your personal data infringes regulations on the protection of personal data.

Without prejudice to any other (administrative or non-judicial) remedy, you shall have the right to an effective judicial remedy against a legally binding decision of a supervisory authority concerning that decision, and also where the supervisory authority does not handle your complaint or does not inform you within three months on the progress or outcome of the complaint.

Each data subject shall have the right to request access to their personal data in writing. The written request shall be sent to the law firmÔÇÖs head office at ┼átefanova ulica 13A, 1000 Ljubljana, or by email at info@podjed.si. It is in the same manner that the data subject may exercise their right to restriction of processing, to erasure and data portability.

Conditions of Use

These conditions determine the rules for the use of all web pages located on the addresses http://www.podjed.si (hereinafter: the website) and with regards to receiving any emails from this law firm. Visitors to the website consent to their application the moment they enter the website.

1. The Website

Use of the website is intended to inform visitors. The holder of the website takes due care to ensure the accuracy, updated-timeliness and quality of the website. We do not assume any responsibility for potential errors or for the accuracy of the published data.

The decisions adopted by a visitor following their use of the website remain exclusively in the domain of the visitor. The contents of the website or of these terms can at any time be subject to modifications, which shall go into force as soon as they are published on the internet.

2. Privacy

The website receives data on its visitors in unprotected electronic form, which may lead to accessibility on the part of unauthorized third persons.

The visitors alone are responsible for the protection of their sensitive data.

Electronic messages being sent from this law firm are confidential and may also be privileged. They are intended for the individual named in the email only. If you are not the intended recipient, please notify us immediately and do not read, copy, use or disclose this communication to others and delete the message and any attachment thereof from your system without delay.

3. Copyright

All copyrights related to the website at hand are reserved on the part of the holder of the domain. Any use of the website that is not compliant with its intent is prohibited.

4. Applicable Law and Jurisdiction

All potential disputes related to the use of the website shall be exclusively adjudicated by the courts in Ljubljana.

Use of this website shall be subject to the exclusive application of the laws of the Republic of Slovenia.

Prava pojedinca u vezi sa li─Źnim podacima

Pravo na povla─Źenje pristanka

Ako ste kao pojedinac pristali na obradu svojih li─Źnih podataka (za jednu ili vi┼íe odre─Ĺenih svrha), imate pravo da taj svoj pristanak u bilo kom trenutku povu─Źete, bez uticaja na zakonitost obrade podataka koja se na osnovu pristanka izvodila do povla─Źenja istog.

Pristanak se mo┼że povu─çi pisanom izjavom koja se ┼íalje upravlja─Źu.

Povla─Źenje pristanka za obradu li─Źnih podataka za pojedinca nema bilo kakve negativne posledice ili sankcije. Ipak, mogu─çe je da upravlja─Ź pojedincu posle povla─Źenja pristanka za obradu li─Źnih podataka mo┼żda vi┼íe ne─çe mo─çi da pru┼ża odre─Ĺene ili vi┼íe svojih usluga, ako se radi o uslugama, koje bez li─Źnih podataka nije mogu─çe pru┼żati.

Pravo na pristup pojedinca, na kog se odnose li─Źni podaci

Pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, ima pravo da od upravlja─Źa dobije potvrdu da li se u vezi s njim obra─Ĺuju li─Źni podaci, a ako je to slu─Źaj, i pravo na pristup li─Źnim podacima i informacijama iz stava 1. ─Źlana 15. Op┼íte uredbe. Upravlja─Ź obezbe─Ĺuje kopiju li─Źnih podataka koji se obra─Ĺuju. U skladu sa ─Źlanom 12. Op┼íte uredbe se informacije, obezbe─Ĺene na osnovu ─Źlanova 13. i 14., kao i sva obave┼ítenja i mere, doneti na osnovu ─Źlanova 15. do 22. i ─Źlana 34., obezbe─Ĺuju besplatno.

Ako su zahtevi pojedinca, na kog se odnose li─Źni podaci, o─Źigledno neosnovani ili preterani, naro─Źito ako se ponavljaju, advokatska kancelarija mo┼że: a) obra─Źunati razumnu naknadu, pri ─Źemu uzima u obzir upravne tro┼íkove dostavljanja informacija ili obave┼ítenja ili izvo─Ĺenja zahtevane mere, ili b) odbiti postupanje u vezi sa zahtevom. Upravlja─Ź snosi teret dokazivanja da je zahtev o─Źigledno neosnovan ili preteran.

Kad pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, zahtev dostavi putem elektronskih sredstava, i ako pojedinac, na kog se odnose ti li─Źni podaci, ne zahteva druga─Źije, informacije se obezbe─Ĺuju u elektronskom obliku koji je u op┼ítoj primeni.

U skladu sa ta─Źkom d) stava 5. ─Źlana 14. Op┼íte uredbe pojedinac nema pravo na informacije o prikupljanju i daljoj obradi li─Źnih podataka u slu─Źajevima, kad su upravlja─Źu poverene informacije sa namerom da one ostanu poverljive u okviru odnosa izme─Ĺu advokata i klijenta i kori┼í─çene prema procenu u korist klijenta.

Pravo na ispravku

Pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, ima pravo da postigne da upravlja─Ź bez nepotrebnog odlaganja ispravi neta─Źne li─Źne podatke u vezi s njim. Pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, uz po┼ítovanje svrha obrade ima pravo na dopunu nepotpunih li─Źnih podataka, uklju─Źuju─çi dostavljanje dopunske izjave.

Pravo na brisanje

Pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, ima pravo da postigne da upravlja─Ź bez nepotrebnog odlaganja izbri┼íe li─Źne podatke u vezi s njim, a upravlja─Ź ima obavezu da li─Źne podatke bez nepotrebnog odlaganja izbri┼íe, kad va┼żi jedan od slede─çih razloga:

(a) li─Źni podaci vi┼íe nisu potrebni za svrhe, za koje su prikupljeni ili obra─Ĺeni na drugi na─Źin;

(b) pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, povu─Źe pristanak, na osnovu kog se vr┼íi obrada posebnih vrsta podataka ili li─Źnih podataka u vezi za krivi─Źnim presudama i prekr┼íajima, i kada za obradu ne postoji bilo koji drugi pravni osnov;

(c) pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, podnosi prigovor na obradu, a za obradu tih podataka ne postoje bilo kakvo prevladavaju─çi zakonski razlozi;

(d) li─Źni podaci su nezakonito obra─Ĺivani;

(e) li─Źne podatke treba obrisati radi ispunjavanja pravne obaveze u skladu sa pravom Unije ili pravom dr┼żave ─Źlanice, koje va┼żi za upravlja─Źa;

(f) li─Źni podaci koji su prikupljeni u vezi sa ponudom usluga informati─Źkog dru┼ítva iz ─Źlana 8(1).

Gore navedeno ne va┼żi, ako je obrada potrebna za ostvarivanje, izvo─Ĺenje ili odbranu pravnih zahteva.

Pravo na ograni─Źenje obrade

Pojedinac ima pravo da postigne da upravlja─Ź ograni─Źi obradu, kad postoji jedan od slu─Źajeva:

(a) ako osporavate ta─Źnost podataka za period koji upravlja─Źu omogu─çava da proveri ta─Źnost podataka,

(b) obrada je nezakonita, a vi se protivite brisanju podataka i umesto toga zahtevate ograni─Źavanje njihovog kori┼í─çenja,

(c) ponu─Ĺa─Źu podaci vi┼íe nisu potrebni za svrhe obrade, ali su potrebni vama za ostvarivanje, izvo─Ĺenje i odbranu pravnih zahteva,

(d) podneli ste prigovor u vezi s obradom, dok se ne proveri da li zakoniti razlozi ponu─Ĺa─Źa prevladavaju nad va┼íim razlozima;

Pravo na prenosivost podataka

Pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, ima pravo da dobije li─Źne podatke u vezi s njim, koje je dostavio upravlja─Źu, u strukturiranom, op┼íte kori┼í─çenom i ma┼íinski ─Źitljivom obliku, i pravo da te podatke dostavi drugom upravlja─Źu bez ometanja od strane upravlja─Źa, kome su li─Źni podaci obezbe─Ĺeni, kad se obrada zasniva na pristanju pojedinca ili na ugovoru i kad se obrada izvodi automatizovanim sredstvima.

Kod ostvarivanja prava na prenosivost podataka pojedinac, na kog se odnose li─Źni podaci, ima prava da se li─Źni podaci neposredno prenose sa jednog upravlja─Źa na drugog, kad je to tehni─Źki izvodljivo.

Pravo na podno┼íenje ┼żalbe nadzornom organu

Bez zadiranja u bilo koje drugo (upravno ili drugo) pravno sredstvo imate kao pojedinac prav da podnesete ┼żalbu nadle┼żnom organu, naro─Źito u dr┼żavi, u kojoj imate uobi─Źajeno prebivali┼íte, u kojoj je va┼íe mesto rada ili u kojoj je navodno do┼ílo do kr┼íenja (u Sloveniji je to Poverenik za informacije), ako smatrate da obrada li─Źnih podataka u vezi s vama kr┼íi propise o za┼ítiti li─Źnih podataka.

Bez zadiranja u bilo koje drugo (upravno ili vansudsko) sredstvo imate kao pojedinac pravo na efikasno pravno sredstvo, i to na pravno obavezuju─çu odluku nadzornog organa u vezi s njom, a tako─Ĺe i u slu─Źaju, kad nadzorni organ va┼íu ┼żalbu ne razmatra ili vas u roku od tri meseca ne obavesti o stanju predmeta ili o odluci o ┼żalbi. Za postupke protiv nadzornog organa nadle┼żni su sudovi dr┼żave ─Źlanice, u kojoj nadzorni organ ima sedi┼íte.

Pojedinac ima pravo da u pisanom obliku u sedi┼íte dru┼ítva┬á ┼átefanova ulica 13A, 1000 Ljubljana ili putem elektronske po┼íte na adresu: info@podjed.si zahteva pristup podacima, koji se odnose na njega. Na isti na─Źin mo┼że da ostvaruje pravo na ograni─Źenje obrade, brisanje podataka i prenosivosti podataka.

Uslovi korišćenja

Ovi uslovi odre─Ĺuju pravila kori┼í─çenja svih sajtova na adresama http://www.podjed.si┬á (u daljem tekstu: sajt) i u vezi primanja elektronske po┼íte od strane ove advokatske kancelarije. Posjetilac sajta sagla┼íava se sa njihovom primjenom u trenutku ulaska na sajt.

1. Sajt

Svrha sajta se sastoji u informacijama za njegove posjetioce. Vlasnik sajta se brine o ispravnosti, aktuelnosti i kvalitetu sajta. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za moguće greške na sajtu ili za ispravnost podataka.

Odluke, koje posjetilac donese uslijed kori┼í─çenja sajta, isklju─Źivo su u domenu posjetioca.

Sadr┼żaj sajta ili ovih uslova mo┼że bilo kada biti predmet izmjena koje stupaju na snagu u trenutku njihove objave na internetu.

2. Zaštita podataka

Sajt prima podatke o svojim posjetiocima u neza┼íti─çenom elektronskom obliku, ┼íto mo┼że da vodi do njihove dostupnosti tre─çim neovla┼í─çenim licima.

Posjetioci su sami odgovorni za zaštitu njihovih osjetljivih podataka.

Elektronske poruke koje ┼íalje ova advokatska kancelarija su poverljive i mogu tako─Ĺe biti privilegovane. Namenjeni su samo osobama koje su navedene u imejlu. Ako niste ┼żeljeni primalac, molimo vas da nas odmah obavestite i nemojte ─Źitati, kopirati, koristiti ili otkrivati ovu komunikaciju drugima i obri┼íite poruku i bilo koji njen prilog sa svog sistema bez odlaganja.

3. Autorska prava

Vlasnik domena zadr┼żava sva autorska prava u vezi sa predmetnim sajtom. Zabranjeno je svako kori┼í─çenje sajta koje ne odgovara njegovoj svrsi.

4. Primjenjivo pravo i nadle┼żnost

Za sve eventualne sporove u vezi sa kori┼í─çenjem sajta isklju─Źivo su nadle┼żni sudovi u Ljubljani.

Za kori┼í─çenje predmetnog sajta primjenjuje se isklju─Źivo pravo Republike Slovenije.

Rechte nat├╝rlicher Personen in Zusammenhang mit ihren personenbezogenen Daten

Recht auf den Widerruf der Einwilligung

Haben Sie als nat├╝rliche Person in die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten (f├╝r einen oder mehrere Zwecke) eingewilligt, so haben Sie das Recht, Ihre Einwilligung jederzeit zu widerrufen, ohne dass dies die Rechtm├Ą├čigkeit der Datenverarbeitung, die aufgrund der Einwilligung bis zum Widerruf durchgef├╝hrt wurde, beeintr├Ąchtigen w├╝rde.

Die Einwilligung kann mit einer schriftlichen Erkl├Ąrung, die dem Verantwortlichen geschickt wird, widerrufen werden.

Der Widerruf der Einwilligung f├╝r die Verarbeitung personenbezogener Daten hat keine negativen Folgen oder Sanktionen f├╝r die betroffene Person. Es kann aber passieren, dass der Verantwortliche der betroffenen Person nach dem Widerruf der Einwilligung f├╝r die Verarbeitung personenbezogener Daten seine Dienstleistung(en) nicht mehr anbieten kann, falls es sich um Dienstleistungen handelt, die ohne personenbezogene Daten nicht angeboten werden k├Ânnen.

Recht der betroffenen Person auf Auskunft hinsichtlich der betreffenden personenbezogenen Daten

Die betroffene Person hat das Recht, von dem Verantwortlichen eine Best├Ątigung dar├╝ber zu verlangen, ob sie betreffende personenbezogene Daten verarbeitet werden; ist dies der Fall, so hat sie ein Recht auf Auskunft ├╝ber diese personenbezogenen Daten und auf Informationen aus Artikel 15, Absatz 1 der Grundverordnung.Der Verantwortliche stellt eine Kopie der personenbezogenen Daten, die Gegenstand der Verarbeitung sind, zur Verf├╝gung. Gem├Ą├č Artikel 12 der Grundverordnung werden Informationen gem├Ą├č den Artikeln 13 und 14 sowie alle Mitteilungen und Ma├čnahmen gem├Ą├č den Artikeln 15 bis 22 und Artikel 34 werden unentgeltlich zur Verf├╝gung gestellt.

Bei offenkundig unbegr├╝ndeten oder ÔÇö insbesondere im Fall von h├Ąufiger Wiederholung ÔÇö exzessiven Antr├Ągen einer betroffenen Person kann die Anwaltskanzlei: a) ein angemessenes Entgelt verlangen, bei dem die Verwaltungskosten f├╝r die Unterrichtung oder die Mitteilung oder die Durchf├╝hrung der beantragten Ma├čnahme ber├╝cksichtigt werden, oderb) sich weigern, aufgrund des Antrags t├Ątig zu werden.Der Verantwortliche hat den Nachweis f├╝r den offenkundig unbegr├╝ndeten oder exzessiven Charakter des Antrags zu erbringen.

Stellt die betroffene Person den Antrag elektronisch, so sind die Informationen in einem g├Ąngigen elektronischen Format zur Verf├╝gung zu stellen, sofern sie nichts anderes angibt.

Gem├Ą├č Artikel 14, Absatz 5, Punkt d der Grundverordnung hat die betroffene Person kein Recht auf Angaben ├╝ber die Erhebung und weitere Bearbeitung ihrer personenbezogenen Daten, wenn diese dem Verantwortlichen mit dem Zweck der vertraulichen Behandlung im Rahmen des Verh├Ąltnisses zwischen dem Anwalt und dem Klienten und nach dem Ermessen zu seinen Gunsten anvertraut wurden.

Recht auf Berichtigung

Die betroffene Person hat das Recht, von dem Verantwortlichen unverz├╝glich die Berichtigung sie betreffender unrichtiger personenbezogener Daten zu verlangen. Unter Ber├╝cksichtigung der Zwecke der Verarbeitung hat die betroffene Person das Recht, die Vervollst├Ąndigung unvollst├Ąndiger personenbezogener Daten ÔÇö auch mittels einer erg├Ąnzenden Erkl├Ąrung ÔÇö zu verlangen.

Recht auf L├Âschung

Die betroffene Person hat das Recht, von dem Verantwortlichen zu verlangen, dass sie betreffende personenbezogene Daten unverz├╝glich gel├Âscht werden, und der Verantwortliche ist verpflichtet, personenbezogene Daten unverz├╝glich zu l├Âschen, sofern einer der folgenden Gr├╝nde zutrifft:

(a) Die personenbezogenen Daten sind f├╝r die Zwecke, f├╝r die sie erhoben oder auf sonstige Weise verarbeitet wurden, nicht mehr notwendig.

(b) Die betroffene Person widerruft ihre Einwilligung, auf die sich die Verarbeitung besonderer Datenkategorien oder personenbezogener Daten ├╝ber strafrechtliche Verurteilungen und Straftaten st├╝tzte, und es fehlt an einer anderweitigen Rechtsgrundlage f├╝r die Verarbeitung.

(c) Die betroffene Person legt Widerspruch gegen die Verarbeitung ein und es liegen keine vorrangigen berechtigten Gr├╝nde f├╝r die Verarbeitung vor.

(d) Die personenbezogenen Daten wurden unrechtm├Ą├čig verarbeitet.

(e) Die L├Âschung der personenbezogenen Daten ist zur Erf├╝llung einer rechtlichen Verpflichtung nach dem Unionsrecht oder dem Recht der Mitgliedstaaten erforderlich, dem der Verantwortliche unterliegt.

(f) Die personenbezogenen Daten wurden in Bezug auf angebotene Dienste der Informationsgesellschaft gem├Ą├č Artikel 8 Absatz 1 der Grundverordnung erhoben.

Das Vorstehende gilt nicht, soweit die Verarbeitung zur Geltendmachung, Aus├╝bung und Verteidigung von Rechtsanspr├╝chen erforderlich ist.

Recht auf Einschr├Ąnkung der Verarbeitung

Die betroffene Person hat das Recht, von dem Verantwortlichen die Einschr├Ąnkung der Verarbeitung zu verlangen, wenn eine der folgenden Voraussetzungen gegeben ist:

(a) die Richtigkeit Ihrer personenbezogenen Daten von Ihnen bestritten wird, und zwar f├╝r die Dauer, die es dem Verantwortlichen erm├Âglicht, die Richtigkeit der personenbezogenen Daten zu ├╝berpr├╝fen;

(b) die Verarbeitung unrechtsm├Ą├čig ist und Sie die L├Âschung Ihrer personenbezogenen Daten ablehnen und stattdessen die Einschr├Ąnkung ihrer Nutzung verlangen;

(c) der Verantwortliche Ihre personenbezogenen Daten f├╝r die Zwecke der Verarbeitung nicht l├Ąnger ben├Âtigt, Sie sie jedoch f├╝r die Geltendmachung, Aus├╝bung oder Verteidigung von Rechtsanspr├╝chen ben├Âtigen;

(d) Sie Widerspruch gegen die Verarbeitung eingelegt haben, solange noch nicht feststeht, ob die berechtigten Gr├╝nde des Verantwortlichen gegen├╝ber Ihren ├╝berwiegen.

Recht auf Daten├╝bertragbarkeit

Die betroffene Person hat das Recht, die sie betreffenden personenbezogenen Daten, die sie einem Verantwortlichen bereitgestellt hat, in einem strukturierten, g├Ąngigen und maschinenlesbaren Format zu erhalten, und sie hat das Recht, diese Daten einem anderen Verantwortlichen ohne Behinderung durch den Verantwortlichen, dem die personenbezogenen Daten bereitgestellt wurden, zu ├╝bermitteln, sofern die Verarbeitung auf einer Einwilligung der betroffenen Person oder auf einem Vertrag beruht und mithilfe automatisierter Verfahren erfolgt.

Bei der Aus├╝bung ihres Rechts auf Daten├╝bertragbarkeit hat die betroffene Person das Recht, zu erwirken, dass die personenbezogenen Daten direkt von einem Verantwortlichen einem anderen Verantwortlichen ├╝bermittelt werden, soweit dies technisch machbar ist.

Recht auf Beschwerde bei einer Aufsichtsbeh├Ârde

Unbeschadet eines anderweitigen (verwaltungsrechtlichen oder anderen) gerichtlichen Rechtsbehelfs haben Sie das Recht auf Beschwerde bei einer Aufsichtsbeh├Ârde, insbesondere in dem Staat Ihres Aufenthaltsorts, Ihres Arbeitsplatzes oder des Orts des mutma├člichen Versto├čes (in Slowenien ist das der Informationsbeauftragte), wenn Sie der Ansicht sind, dass die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten gegen die Vorschriften ├╝ber Schutz von personenbezogenen Daten verst├Â├čt.

Unbeschadet eines anderweitigen (verwaltungsrechtlichen oder au├čergerichtlichen) Rechtsbehelfs haben Sie als betroffene Person das Recht auf einen wirksamen gerichtlichen Rechtsbehelf, und zwar gegen einen Sie betreffenden rechtsverbindlichen Beschluss einer Aufsichtsbeh├Ârde, oder im Falle, dass sich die Aufsichtsbeh├Ârde nicht mit Ihrer Beschwere befasst oder Sie nicht innerhalb von drei Monaten ├╝ber den Stand oder das Ergebnis der erhobenen Beschwerde in Kenntnis gesetzt hat. F├╝r Verfahren gegen eine Aufsichtsbeh├Ârde sind die Gerichte des Mitgliedstaats zust├Ąndig, in dem die Aufsichtsbeh├Ârde ihren Sitz hat.

Die betroffene Person hat das Recht, die Auskunft zu ihrer personenbezogenen Daten schriftlich zu verlangen, und zwar auf die Firmenanschrift ┼átefanova ulica 13A, 1000 Ljubljana oder per E-Mail: info@podjed.si. In gleicher Weise kann die betroffene Person das Recht auf Einschr├Ąnkung der Verarbeitung, L├Âschung und ├ťbertragbarkeit ihrer personenbezogenen Daten aus├╝ben.

Ben├╝tzungsbedingungen

Diese Bedingungen legen die Regel f├╝r den Gebrauch aller Webseiten auf den Adressen http://www.podjed.si (nachstehend: die Webseite) und im Hinblick auf den Empfang von E-Mails hiervon fest Anwaltskanzlei. Der Besucher der Webseite stimmt ihrer Anwendung im Zeitpunkt des Eintritts auf die Webseite zu.

1. Die Webseite

Diese Webseite dient lediglich zur Information der Besucher. Der Webseitinhaber ist bem├╝ht um die Richtigkeit, Aktualit├Ąt und Qualit├Ąt der Webseite. Wir ├╝bernehmen keine Haftung f├╝r etwaige Fehler auf der Webseite oder f├╝r die Richtigkeit der Daten. Entscheidungen, die ein Besucher infolge des Besuchs der Webseite trifft, sind ausschlie├čliche Verantwortung des Besuchers.

Der Inhalt der Webseite oder dieser Bedingungen kann jederzeit ge├Ąndert werden, was mit der Ver├Âffentlichung im Internet in Kraft tritt.

2. Datenschutz

Die Webseite empf├Ąngt Daten ├╝ber die Besucher in ungesch├╝tzter elektronischer Form, was sie f├╝r unbefugte Drittpersonen zug├Ąnglich machen kann.

Die Besucher sind selber f├╝r den Schutz ihrer empfindlicher Daten verantwortlich.

Elektronische Nachrichten, die von dieser Anwaltskanzlei gesendet werden, sind vertraulich und k├Ânnen auch vertraulich behandelt werden. Sie richten sich ausschlie├člich an die in der E-Mail genannte Person. Wenn Sie nicht der beabsichtigte Empf├Ąnger sind, benachrichtigen Sie uns bitte umgehend und lesen, kopieren, verwenden oder geben Sie diese Mitteilung nicht an andere weiter und l├Âschen Sie die Nachricht und alle dazugeh├Ârigen Anh├Ąnge unverz├╝glich aus Ihrem System.

3. Urheberschutz

S├Ąmtliche mit der gegenst├Ąndlichen Webseite verbundenen Urheberrechte sind dem Dom├Ąneinhaber vorbehalten. Jeglicher nicht zweckm├Ą├čiger Gebrauch der Webseite ist verboten.

4. Anzuwendendes Recht und Gerichtsstand

F├╝r s├Ąmtliche m├Âgliche Streitigkeiten in Verbindung mit dem Gebrauch der Webseite sind ausschlie├člich die Gerichte in Ljubljana zust├Ąndig.

Beim Gebrauch der gegenst├Ąndlichen Webseite kommt ausschlie├člich das Recht der Republik Slowenien zur Anwendung.

OSNOVNI PODATKI

Naše pisarne se nahajajo v mestnem jedru Ljubljane.
Neposredna bli┼żina vseh pomembnih sodnih, upravnih in drugih ustanov nam omogo─Źa u─Źinkovito uveljavljanje interesov na┼íih strank.

Odvetni┼íka dru┼żba Podjed, Kahne in partnerji o.p. ÔÇô d.o.o.
Štefanova ulica 13A
1000 Ljubljana, Slovenija

Scroll to Top